3 Barang Wajib Bawa Bila Keluar Dengan Baby

Apa yang wajib kalau kita kena travel?

Dalam ni saya kongsikan 3 benda wajib perlu ada kalau nak travel dengan baby atau budak bawah 3 tahun.

Penting tahu, especially bila pergi open house sana sini.

Lampin

Pastikan ada 2-3 helai dalam beg.

Yang saya dah biasa pakai untuk anak saya ialah Drypers Wee Wee Dry. Dia susah sikit bocor. Anak saya ni cepat betul bocor malam-malam. Kencing banyak.

Wipes

Kalau dah berah ke nak tukar lampin ke, mesti kena lap. Yang ni boleh cuba guna yang ada Drypers Wipes dengan cucumbers extract.

Kalau nak kena basuh bontot bayi on the road, ini wajib ada. Baby mesti bising kalau ni tak ada.

Disposable Beg Roll

Kalau dah berak dalam lampin, takkan nak buang merata kan (terutama sekali kalau jalan masih jauh), boleh guna disposable beg ni. Simpan dalam plastik yang betul.

Kalau boleh yang ada bau wangi sikit. Kalau takde bau, nanti bau sangat pula kan?

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *