3 Barang Wajib Bawa Bila Keluar Dengan Baby

Apa yang wajib kalau kita kena travel?

Dalam ni saya kongsikan 3 benda wajib perlu ada kalau nak travel dengan baby atau budak bawah 3 tahun.

Penting tahu, especially bila pergi open house sana sini.

Lampin

Pastikan ada 2-3 helai dalam beg.

Yang saya dah biasa pakai untuk anak saya ialah Drypers Wee Wee Dry. Dia susah sikit bocor. Anak saya ni cepat betul bocor malam-malam. Kencing banyak.

Wipes

Kalau dah berah ke nak tukar lampin ke, mesti kena lap. Yang ni boleh cuba guna yang ada Drypers Wipes dengan cucumbers extract.

Kalau nak kena basuh bontot bayi on the road, ini wajib ada. Baby mesti bising kalau ni tak ada.

Disposable Beg Roll

Kalau dah berak dalam lampin, takkan nak buang merata kan (terutama sekali kalau jalan masih jauh), boleh guna disposable beg ni. Simpan dalam plastik yang betul.

Kalau boleh yang ada bau wangi sikit. Kalau takde bau, nanti bau sangat pula kan?

Kalau anda? Apa pula? Apa benda yang wajib bawa apabila keluar dating dengan anak anda?

Soalan: Ada Tak Caj Transaksi?

Heboh orang kata pasal 2% caj transaksi pada satu platform ekomers terkenal.

Ia akan dikenakan kepada penjual di situ pada 15 Julai ke atas.

Sekarang ni apa yang penjual di situ boleh buat ialah: menyeraikan produk mereka di tempat-tempat lain.

Kami di Boliyoo TIDAK mengenakan apa-apa caj transaksi.

Senang je nak senaraikan produk di Boliyoo.

Pertama, hubungi kami.

Kedua, kami akan hubungi anda. Kita setuju pada satu harga (kami kiranya akan menjadi agen anda).

Ketiga, kami akan buat marketing untuk anda. Itu je.

Lagi banyak tempat ada produk anda, lagi bagus lah untuk anda, kan? 🙂